Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТі хочуть знати, чи нагороджував Янукович Аделаджу

Вівторок, 13 квітня 2010, 23:06
Віце-спікер Микола Томенко просить президента Віктора Януковича роз'яснити ситуацію із нагородженням релігійних діячів.

Він направив відповідне звернення до президента, повідомляє прес-служба парламенту.

Як відомо, раніше у інтернеті з'явився відеоролик нагородження пастора "Посольства божого" Сандея Аделаджі подякою від імені Януковича "за активну участь у президентській кампанії 2010 року".

"Особливу увагу, на думку Томенка, привертає той факт, що, згідно оприлюдненого відеозапису, серед відзначених подякою є Аделаджа, який є громадянином Нігерії", - йдеться у повідомленні.

Віце-спікер зауважив, що закон про вибори президента забороняє участь у передвиборній агітації особам, які не є громадянами України.

Також у повідомленні наголошується, що, згідно з законом, "релігійні організації не беруть участі у діяльності політичних партій і не надають політичним партіям фінансової підтримки, не висувають кандидатів до органів державної влади, не ведуть агітації або фінансування виборчих кампаній кандидатів до цих органів".

"З огляду на те, що згадані церемонії нагородження релігійних діячів відбувались під час релігійних зібрань у присутності великої кількості віруючих, то цілком очевидними є ознаки порушення законодавства", - підкреслив Томенко.

Віце-спікер направив звернення Януковичу "з проханням уточнити, чи справді мало місце відзначення подякою від імені та за підписом президента України Сандея Аделаджі та керівників інших релігійних організацій...і роз'яснити, на яких правових підставах було ухвалене таке рішення", - зазначила прес-служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування