Янукович домовляється зі Світовим банком про роботу на 850 мільйонів

Середа, 14 квітня 2010, 09:22

Президент Віктор Янукович обговорив із президентом Світового банку перспективи співпраці в рамках двох програм на суму приблизно 850 млн. доларів.

Про це йшлося на зустрічі Януковича з президентом Світового банку Робертом Зелліком у Вашингтоні, повідомляє прес-служба президента України.

"Насамперед, йдеться про підготовку до співпраці України та Світового банку. Мова йде про дві програми, першу з яких ми оцінюємо на сьогоднішній день приблизно у 500 млн. доларів, а другу - приблизно у 350 млн. доларів", - сказав Янукович журналістам після зустрічі.

Крім того, за його словами, було порушено тему використання зарезервованих ресурсів. Це близько 1 млрд. 200 млн. грн. доларів, які Україна вже відпрацювала за низкою програм, однак ці кошти не були оформлені відповідним чином.

Янукович та Зеллік обговорили також питання інвестиційних проектів, у реалізації яких в Україні міг би бути зацікавлений Світовий банк.

"Ми обговорили питання кредитування приватного бізнесу, муніципальної програми розвитку, яку плануємо, і з цією метою плануємо створення інвестиційного агентства", - зазначив глава держави.

На його переконання, співпраця України та Світового банку вигідна для обох сторін, адже наша держава є акціонером цієї установи. 

Янукович також висловив думку, що, враховуючи роль Світового банку у подоланні наслідків глобальної фінансово-економічної кризи, співпраця з Україною може цікавити СБ і з точки зору збільшення статутного фонду.  

"Безумовно, ми як акціонери розраховуємо на те, що Світовий банк збільшуватиме обсяги кредитування", - підкреслив президент України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування