Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони провалили власний закон. БЮТ каже, що Янукович відмовляється від обіцянок

Середа, 14 квітня 2010, 14:14

У БЮТ заявляють, що Партія регіонів відмовляється від обіцянок Віктора Януковича, завдяки яким він виграв вибори.

Про це на брифінгу заявив БЮТівець Андрій Павловський, повідомляє прес-служба блоку.

За його словами, представники Партії регіонів у комітеті з питань соціальної політик і праці два місяці спеціально блокували розгляд свого ж законопроекту про надання допомоги малозабезпеченим сім'ям.

"Голова комітету, "регіонал" Василь Хара перебував то у закордонному відрядженні, то хворів, то давав членам Партії регіонів вказівки, щоб не було таблички "до другого читання" до цього законопроекту", - зазначив Павловський.

За його словами, "така зухвала поведінка "регіоналів" стала наслідком того, що Партія регіонів підрахувала, скільки коштів потрібно на її законодавчі ініціативи.

"Вони порахували, і вийшло 16 мільярдів. Тому цю норму не включили в проект бюджету, і сьогодні в сесійній залі "регіони" не хочуть за неї голосувати", - наголосив він.

У свою чергу регіонал Олександр Стоян заявив, що в середу закон про підвищення соцстандартів не пройшов друге читання через те, що "з вини опозиційних депутатів" документ не був розглянутий на засіданні профільного комітету.

"Міністр тіньового Кабміну Павловський та його команда - у них 6 осіб в комітеті, у нас - 5 - тричі не з'являлися на засідання комітету", - сказав він, повідомляє прес-служба ПР.

У середу Верховна Рада не підтримала у другому читанні закон про внесення змін до закону про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям.

За таке рішення проголосувало 204 депутати. Не голосували регіонали. Таким чином, законопроект був відхилений.

Законопроектом пропонувалося надавати державну соціальну підтримку малозабезпеченим сім'ям, виходячи не з рівня забезпечення прожиткового мінімуму, а з рівня прожиткового мінімуму для відповідних соціальних і демографічних груп населення.

Ініціатором законопроекту був депутат від Партії регіонів Михайло Папієв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування