Україна не збирається віддавати Румунії острів

Середа, 14 квітня 2010, 16:50
 

Українська сторона не має наміру змінювати лінію кордон з Румунією по ріці Дунай.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

За його словами, у ситуації, що склалася навколо острова Майкан на Дунаї, українська сторона виходить із принципу не порушення норм угоди між Україною і Румунією від 2003 року, яким закріплена непорушність державного кордону.

"Тому українська сторона не має ніяких намірів змінювати лінію кордону на даній ділянці", - заявив він.

"Усі спірні питання, що виникають у зв'язку з бажанням румунської сторони провести відповідні зміни, будуть обговорені як по лінії прикордонних служб, так і на запланованих на 27 квітня консультаціях між заступником міністра закордонних справ Костянтином Єлисєєвим і держсекретарем МЗС Румунії Богданом Мазуру, що пройдуть у Києві", - повідомив Волошин.

Він додав, що Україна виходить з того, що жодна частина її території не може бути в односторонньому порядку захоплена іншою державою.

"Будь-які питання, які чи то виникають через природні зміни, чи то з інших причин на річці Дунай, мають бути погоджені на двосторонньому рівні і відповідно до норм міжнародного права", - підсумував він.

Як відомо, останнім часом у ЗМІ активно обговорюється тема претензій Румунії до України, що стосуються ненаселеного о.Майкан на Дунаї.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування