Літак Януковича "абсолютно справний", але він все одно отримає новий

П'ятниця, 16 квітня 2010, 10:22

Літак Airbus А-319-115 XCJ, який придбано у 2007 році для обслуговування вищих посадових осіб України, планується дообладнати до липня цього року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту й зв'язку з посиланням на прогноз Державіаадміністрації.

Як зазначив перший заступник голови Державіаадміністрації Олексій Овчинников в ефірі 5 каналу, в даний час цей літак знаходиться у Сполучених Штатах Америки.

Процес дообладнання контролюють спеціалісти Державіаадміністрації.

Усі пов'язані з цим питання мають бути вирішені у найкоротший термін - у межах 1-2 місяців.

Овчинников зазначив, що службовий літак президента України, який використовується зараз, є абсолютно справним і відповідає усім технічним вимогам.

Також він додав, що нині Державне авіаційне підприємство "Україна" використовує 4 літаки для авіаційних перевезень вищих посадових осіб та офіційних делегації України.

Два з них - Іл-62 і Ту-134 експлуатуються, а ще два - Іл-61 і Ту-134 знаходяться на плановому технічному обслуговуванні.

Загалом, на сьогодні у реєстрі цивільних повітряних суден України значиться близько 700 літаків, а сертифікат льотної придатності і, відповідно, право виконувати польоти мають 400 повітряних суден.

Раніше представник адміністрації президента зазначив, що президент Віктор Янукович здійснює закордонні візити на літаку, який експлуатується вже декілька десятиріч, а новий сучасний аеробус досі недообладнаний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування