Лозінському "світить" довічне ув'язнення за навмисне вбивство

П'ятниця, 16 квітня 2010, 11:49

Кримінальна справа екс-нардепа від БЮТ Віктора Лозінського може бути перекваліфікована на статтю про навмисне убивство.

Про це повідомив газеті "Сегодня" заступник генпрокурора Віталій Щоткін.

У такому випадку колишньому депутату, обвинувачуваному в причетності до загибелі мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника, загрожує до 15 років позбавлення волі і навіть довічне ув'язнення.

"Зараз до Лозінського застосована частина 2 статті 121 КК - заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті Олійника. Санкція цієї статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі", - сказав Щоткін.

"Якщо результати автотехнічної, судово-медичної, інших експертиз покажуть, що дії Лозінського були спрямовані на вбивство селянина, обвинувачення перепред'явимо на 115-ту, яка передбачає й покарання аж до вищої міри - довічного (ув'язнення)", - повідомив він.

Як відомо, з Лозінського не зняті обвинувачення ще за двома статтями - про незаконне позбавлення людини волі і службову підробку, що збільшує провину екс-депутата.

За словами Щоткіна, слідство у справі Лозінського вийшло на фінішну пряму. 26 чи 28 квітня його почнуть знайомити з матеріалами обвинувачення.

"Скільки він буде з ними знайомитися - день чи півроку, - не знаю. Процедура в часі не регламентована. Тому говорити, коли справа піде до суду, поки не доводиться", - зазначив заступник генпрокурора.

"Доказова база хороша, належним чином закріплена. А те, що Лозінський не йде на контакт зі слідством, нічого не змінює - його провина в загибелі Олійника очевидна", - заявив Щоткін.

Раніше про те, що Лозінському вже в квітні висунуть обвинувачення в остаточній редакції, заявив генпрокурор Олександр Медведько.

Як відомо, Лозінського затримано у справі про вбивство громадянина Олійника в червні минулого року в мисливських угіддях Голованівського району Кіровоградської області. Після цього інциденту він був позбавлений депутатських повноважень і оголошений у розшук.

У поданні Генпрокуратури до Верховної Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Лозінського говорилося, що досудове слідство ГПУ встановило, що він, прокурор Голованівського району Кіровоградської області Євген Горбенко і начальник Голованівського РВ УМВС Михайло Ковальський навмисне завдали тяжких тілесних ушкоджень Олійнику, від яких той помер.

Уже після затримання Лозінського повідомлялося, що відтворення обставин подій із виїздом на місце події і матеріали експертиз показали, що Лозінський "добивав" Олійника, сидячи за кермом автомобіля.

Зараз Лозінський знаходиться в СІЗО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування