У Москві вже диктують Україні, що треба робити для дружби з Росією

П'ятниця, 16 квітня 2010, 19:17
Для виходу з кризи відносин з Росією Україна має "повернутися" до СНД.

Про це заявив депутат Держдуми РФ від партії "Єдина Росія" Віктор Войтенко на зустрічі з делегацією групи Верховної Ради з міжпарламентських зв`язків з Росією.

"Ми маємо усвідомлювати, що криза між Україною і Росією існує...Зараз у нас є хороші можливості і тенденції для того, щоб її було подолано якнайшвидше", - сказав він.

На думку російського депутата, для цього Україна має вирішити чотири основні питання.

"Є питання щодо участі України в СНД, і я вважаю, що перше питання - це відновлення повномасштабної співпраці України в СНД як основи для інших кроків, які потрібні робити", - сказав Войтенко.

На його думку, за цим кроком наступний - визнання російської мови як другої державної в Україні. "Тому що на просторі СНД дві мови - національна і російська. Це загальновизнано", - заявив Войтенко.

Крім того, сказав російський депутат, на міждержавному рівні між РФ і Україною необхідно розв'язати питання про укладання угоди про охорону зовнішніх кордонів.

"Якщо Україна візьме на себе повну відповідальність за охорону кордону СНД, тоді кордон між Україною і РФ не буде потрібний у тому режимі, як він існує", - зазначив він.

На думку Войтенка, четвертим завданням для України є входження до ЄЕП і Митного союзу. "Це дає основу для економічного розвитку наших двох держав", - переконаний він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування