Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семиноженко запевняє, що якби не Янукович, все було б ще гірше

П'ятниця, 23 квітня 2010, 09:36

Віце-прем'єр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко вважає вигідним для України продовження перебування Чорноморського флоту Росії на севастопольській базі на 25 років.

Про це він заявив журналістам у Харкові, повідомляють "Українські новини".

Семиноженко зазначив, що Україна буде мати великі переваги у вигляді розвитку інфраструктури Севастополя, на що необхідні значні капітальні витрати, а також надання жителям міста робочих місць.

"Я думаю, якщо не було б прийнятого вчорашнього рішення, все одно підійшов би (2017) рік, ми б продовжили на якихось умовах це перебування, але не на порівняно таких високих умовах, як це відбулося вчора. Це були б набагато гірші умови, але головне - економічні втрати країни", - сказав віце-прем'єр.

Семиноженко зазначив, що в цьому питанні потрібно не нагнітати політичну ситуацію, а виходити з національних інтересів, які полягають у стабільності України, її економічній могутності, передбачуваності та співпраці з усіма сусідами, у тому числі і з Росією.

Як відомо, 21 квітня президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Росії на севастопольській базі на 25 років.

Відповідно до досягнутих домовленостей, до 2020 року (термін дії газових контрактів) ціна за газ для України та орендна плата Росії за перебування ЧФ в Україні будуть взаємозалежні та за них буде відбуватися взаємозарахування, при цьому Росія почне оплачувати оренду за перебування флоту в Україні грішми з 2020 року.

21 квітня були також підписані додаткові угоди до контрактів на поставку та транзит газу між НАК "Нафтогаз України" та російським "Газпромом".

Платежі за газ НАК буде здійснювати зі знижкою на величину зниження експортного мита при поставках газу в Україну, що встановлюється урядом Росії, - 100 доларів за тис. куб. м газу, але не більш як 30% від ціни газу, - і буде поширюватися на обсяги поставок 30 млрд. куб. м в 2010 році, і 40 млрд. куб. м у наступні роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування