БЮТ звинувачує Литвина в порушенні Конституції

П'ятниця, 23 квітня 2010, 15:28
 

Зрив позачергового засідання Верховної Ради 24 квітня - це грубе порушення Регламенту ВР та конституційних прав депутатів скликати позачергове засідання парламенту.

Про це заявив перший заступник Голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін, передає прес-служба БЮТ.

Він наголосив, що 22 квітня до відповідних підрозділів Апарату ВР було зібрано і подано 155 підписів депутатів з вимогою провести позачергове засідання парламенту.

"Тобто усі норми Закону про Регламент були дотримані і позачергове засідання повинно було відбутись 24 квітня цього року", - наголосив Кожем'якін.

"Виглядають більш, ніж дивним сумніви працівників апарату ВРУ щодо легітимності підписів 10 народних депутатів. І це при цьому, що під час процедури збору підписів були присутні ЗМІ і усі могли переконатися, що депутати особисто ставили свої підписи під вимогою провести позачергове засідання" - підкреслив депутат.

На переконання Кожем'якіна є неприпустимим, коли через недбалість працівників апарату ВРУ, або інші, незрозумілі причини, підписи депутатів реєструються з одноденним запізненням, внаслідок чого відбувається зрив позачергового засідання парламенту.

"В такому випадку виникають питання до Голови Верховної Ради Володимира Литвина, що власне відбувається у апараті Верховної Ради, і хто повинен нести відповідальність за грубі порушення конституційних прав народних обранців вирішувати нагальні питання державної ваги?!" - наголосив Кожем'якін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News