Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин виправдав Януковича: Раніше Україна отримувала дірку від бублика

П'ятниця, 23 квітня 2010, 16:54
Спікер Володимир Литвин переконаний у тому, що підписана Януковичем угода щодо пролонгації перебування ЧФ вигідна для України.

Про це він сказав в п'ятницю в інтерв'ю каналу "Рада".

Литвин нагадав, що нині Україна "символічно" отримує від ЧФ РФ щорічну орендну плату у розмірі 98 мільйона доларів, але насправді ця сума списується за рахунок погашення українського боргу у 2,3 мільярда за раніше спожитий російський газ.

"Тобто Україна сьогодні отримує нуль, а по-народному кажучи, дірку від бублика. І якщо виходити виключно з прагматичних інтересів, то це (підписання угоди щодо ЧФ) вигідно", - сказав спікер.

Він також додав, що "всі, хто кричить, що з юридичної точки зору це рішення -незаконне, просто не читають Конституцію" і знову нагадав про перехідні положення до основного закону, "які є невід'ємною складовою Конституції" і якими регулюється перебування ЧФ.

При цьому Литвин висловив переконання, що від підписання угоди, "виграли обидві сторони".

"Українська сторона виграла в економічному плані, Росія підвищила свій статус, в тому числі в очах своїх громадян, в політичному і геополітичному значеннях. Якщо немає сторони, що програла - це добре", - сказав спікер.

"Я розумію, що багато хто відчуває, що наче щось втратив. Це відчуття важко висловити, але потрібно взяти в руки серце, мізки, емоції, сісти і подумати: а що, у нас був інший вихід? У нас просто іншого виходу не було", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування