Ще одна облрада їде мітингувати під вікнами Литвина

Субота, 24 квітня 2010, 16:07

Івано-Франківська облрада не змогла провести сесію з питання неприпустимості продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

Спроба була невдалою через відсутність кворуму, повідомляє Обком з посиланням на Уніан.

Персональна реєстрація засвідчила, що в залі присутні всього 55 депутатів, а для кворуму необхідна присутність 61 депутата.

Після коротких дебатів про те, як досягти кворуму, депутати вирішили провести сесію у понеділок, 26 квітня, а потім виїхати до Києва на зібрання під стінами Верховної Ради.

Голова обласної ради Ігор Олійник заявив, що не розуміє позиції депутатів, які не прибули на сесію.

"Вони можуть голосувати проти того звернення, яке ми пропонуємо. Але їхній обов'язок прийти і приймати рішення. Я так розумію, що ті депутати, які не прийшли, тікають самі від себе", - сказав він.

На пропозицію одного з депутатів не розходитися з залу засідань доти, поки не буде зібрано кворум, голова облради риторично запитав: "А як їх можна витягнути з-під перини?".

"Якщо людина сховався під перину, то як ми її доставимо? Ще й телефони відключили, і не можна зв'язатися, щоб знайти причину відсутності", - обурився Олійник.

У результаті депутати провели депутатські збори, на яких обговорили звернення щодо перебування Чорноморського флоту Росії в Криму до 2042 року.

Як відомо, Тернопільська і Львівська облради ухвалили звернення до Верховної Ради з вимогою не допустити ратифікації "харківських угод" Януковича, а також розпочати процедуру імпічменту.

Депутати Львівської міськради також ухвалили рішення прибути під стіни парламенту і провести прямо там позачергову сесію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування