Путін спробує побачитися й з Тимошенко?

Понеділок, 26 квітня 2010, 09:51

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін їде до України уточнити харківські домовленості президента РФ Дмитра Медведєва.

"Потрібно вирішити багато питань. Адже потрібні додаткові угоди щодо об'єктів, які використовує Чорноморський флот, щодо зобов'язань ЧФ про участь у розвитку Севастополя", - сказав депутат Держдуми Росії Сергій Марков, цитує "Сегодня".

"У "газовій" частині потрібні рішення щодо технічного боку проплати оренди, щодо оренди газових сховищ", - додав він.

"Треба обговорити питання співпраці в авіабудуванні, атомній енергетиці, питання полегшення перетину російської-українського кордону для громадян обох країн", - зазначив Марков.  

Як повідомило виданню джерело в українському Кабміні, більшість угод у понеділок підписуватися не будуть - це відбудеться під час візиту президента РФ Дмитра Медведєва до Києва 17-18 травня.

Путін же пробуде в Україні 26 квітня лише півдня. Утім, він може продовжити свій візит.

Як повідомило джерело в російських дипколах, Путін може запропонувати екс-прем'єру України Юлії Тимошенко зустрітися з ним.

Політолог Володимир Корнілов зазначив: "Я б радив зробити таку пропозицію, щоб нагадати Тимошенко всі її обіцянки, які давалися під час підписання газових домовленостей у 2009-му. Але, гадаю, вона на зустріч не погодиться - адже на кону питання її політмайбутнього".

У російських дипколах стверджують, що Тимошенко нібито двічі - у січні і вересні 2009 року - обіцяла Путіну у випадку свого президентства продовжити терміни перебування ЧФ у Севастополі. В оточенні Тимошенко це не коментують, зазначає газета, яка входить до холдингу Рината Ахметова.

У російських дипломатичних колах називають ще одну причину візиту Путіна до Києва:

"Між прем'єром і президентом існує конкуренція. Медведєв підписанням харківського договору показав Росії, що саме він є архітектором відновлення дружби з Україною і продовження оренди Чорноморського флоту, тоді як Путін поводився пасивно. І тепер прем'єр змушений активізуватися, щоб не впустити своє реноме усередині країни", - сказало джерело в дипкорпусі РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування