"Нафтогаз" каже, що міг стати банкротом, якби не Янукович

Понеділок, 26 квітня 2010, 11:42
 

"Нафтогаз України" міг би збанкрутувати вже цього року, якби не підписані в Харкові угоди.

Про це йдеться в заяві НАК у відповідь на заяви опозиціонерів.

За їх словами, збереження ціни імпортованого природного газу на рівні 330-340 дол. США на 1000 куб. м, зафіксованої в контракті  купівлі-продажу від 19 січня 2009 р., призвело б до значного збільшення боргових зобов'язань компанії та додаткового зростання заборгованості підприємств комунальної енергетики.

НАК нагадує, що на початок 2010 року обсяг запозичень склав біля 39 млрд. грн., а борг підприємств ТКЕ на кінець опалювального сезону 2009-2010 років склав близько 5,86 млрд. грн.

"Спеціалісти Компанії підрахували, що досягнуті домовленості щодо зменшення ціни імпортованого природного газу на 100 дол. США на 1000 куб. м та перегляду строків оплати ВАТ "Газпром" за транзит російського природного газу дозволить відмовитися від додаткових запозичень та збалансувати бюджет Компанії на 2010 рік", - йдеться в заяві.

"Крім того, відмова від штрафних санкцій, прописаних у контрактах від 19 січня 2009 р., виведе Компанію з-під загрози їх застосування та дозволить закуповувати обсяги газу відповідно до потреб економіки держави", - наголошують у "Нафтогаз".

"Необґрунтовані заяви українських політиків і експертів, у яких вони намагаються знівелювати позитивний ефект від підписаних домовленостей, призводять тільки до збільшення напруги у суспільстві та шкодять іміджу нашої країни", - заявили у НАК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування