Путін сказав, коли будуть готові обхідні труби

Понеділок, 26 квітня 2010, 22:23
У кінці 2011 року по "Північному потоку" піде газ для європейських споживачів.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Італії Сильвіо Берлусконі.

"У 2011 ми вже закінчимо роботу по "Північному потоку", в червні наступного року "Північний потік" буде готовий, і почнуться перші пробні прокачування газу", - сказав він.

"У кінці 2011 року газ піде для європейських споживачів по "Північному потоку", загальний обсяг - 55 мільярдів кубометрів газу", - заявив Путін.

При цьому, при виникненні будь-яких затримок в реалізації проекту "Південний потік", потужність "Північного потоку" може бути збільшена. "Ми при необхідності можемо збільшити ці обсяги. Але сподіваюся, цього не відбудеться, і ми вчасно реалізуємо "Південний потік", - сказав прем'єр РФ.

Він підкреслив, що "ніяких затримок по "Південному потоку" у нас поки немає".
 
Путін нагадав, що напередодні у Відні були підписані документи з цього приводу і угода між господарюючими суб'єктами.

"По суті, цим актом ми завершили формування правової бази "Південного потоку". Тепер справа за тим, щоб розпочати практичну роботу і завершити її у другій половині 2015 року", - сказав він.

Путін зазначив, що основним ринком для збуту газу по газопроводу "Південний потік" є північ Італії. "Саме тому ми так активно працюємо з італійськими партнерами", - додав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...