Кравчук: Росія карає Україну газовою трубою

Вівторок, 27 квітня 2010, 20:09
Зовнішня політика України в найближчому майбутньому не зможе формуватися без урахування побажань Кремля.

Про це заявив екс-президент Леонід Кравчук в інтерв'ю "Вечірнім вістям".

"Не було жодного спірного питання між Україною і Росією - чи то Чорноморський флот або розподіл власності Союзу, де б як важіль тиску на нас не використовували газовий вентиль. Нинішня ситуація досить типова", - вважає він.

Кравчук впевнений, що за допомогою газової труби Росія "карає" український народ: "Це свідчить, що справжньої дружби, партнерських відносин немає. А є бажання зробити нашу країну слухняною і залежною".

"Тим самим РФ сказала нам: ви були і залишитеся в сфері наших інтересів", - заявив Кравчук.

На думку екс-президента, уклавши з Києвом угоду про перебування ЧФ РФ у Криму до 2042 року, Москва "вбиває одразу кількох зайців".

"Підсилює військову присутність в басейні Чорного моря - раз, втягує у реалізацію своїх стратегічних інтересів нашу країну - два, заявляє своїм громадянам, що Крим, і Україна в цілому, буде під російським контролем - три", - вважає Кравчук.

"Треба думати, що не однією ціною на газ можна було добитися таких результатів. Мабуть, між російським і українським керівництвом існує цілий комплекс взаємних угод і обіцянок", - зазначив він.

"Є щось, що виходить за межі вартості кубометрів блакитного палива", - додав Кравчук.

Також екс-президент зазначив, що "угода не відповідає Основному закону, і Янукович перевищив свої повноваження".

Як відомо, газету "Вечірні вісті" контролює БЮТ. Сам Кравчук під час останньої президентської кампанії був довіреною особою кандидата в президенти Юлії Тимошенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...