Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат Януковича програв вибори за посаду судді від України

Вівторок, 27 квітня 2010, 21:53
Суддею Європейського суду з прав людини за квотою України обрано юриста Ганну Юдківську.

Такими є результати голосування у Парламентській Асамблеї Ради Європи, яке відбулося у вівторок.

За Ганну Юдківську проголосували 117 делегатів ПАРЄ, за її головного конкурента депутата від Партії регіонів Сергія Головатого - 77 делегатів.

Таким чином, Юдківська була обрана суддею вже в першому раунді, оскільки набрала абсолютну більшість голосів з числа 210 делегатів, які взяли участь у голосуванні.

Третій кандидат на посаду судді Станіслав Шевчук дістав 16 голосів.

Сергій Головатий вважався фаворитом в боротьбі за посаду судді Євросуду. Його кандидатуру перед голосуванням у вівторок рекомендував профільний підкомітет Ради Європи.

На відміну від інших депутатів-регіоналів, Головатий навіть не став повертатися в понеділок вночі до Києва, щоб брати участь у ратифікації угоди з Росією.

Він залишився у Страсбурзі, хоча його картка проголосувала у Верховній Раді за продовження перебування Чорноморського флоту в Криму до 2042 року.

Ганну Юдківську обрано суддею від України на 6 років.

Посада судді Європейського суду від України була вакантною майже три роки. Це було порушенням зобов'язань України перед Радою Європи, в зв'язку з чим навіть лунали пропозиції позбавити Україну права голосу.

36-річна Ганна Юдківська, в минулому адвокат Печерської колегії адвокатів, у 2005-2009 роках працювала юристом в Європейському суді з прав людини, а з 2009 року була радником уповноваженого Ради Європи з прав людини.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування