Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв уже доручив "опрацювати" об'єкти, які можна продати

Середа, 28 квітня 2010, 10:33

Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв доручив детально опрацювати ситуацію щодо кожного об'єкта, який пропонується для продажу.

Це робиться для прискорення ухвалення якісної програми приватизації, сказано в повідомленні прес-служби першого віце-прем'єра.   

За словами Клюєва, перед затвердженням плану приватизації влада повинна представити аналіз по кожному підприємству щодо необхідності продажу, відсутності ризиків для можливостей держави впливати на ситуацію на конкретних ринках.

Має бути чітке обґрунтування щодо частин, які підлягатимуть продажу, необхідності проведення підготовчих процедур, основні параметри конкурсних умов для інвесторів з розвитку підприємств, соціальних і екологічних гарантій, наголосив перший віце-прем'єр.

Міністерства й інші центральні органи виконавчої влади, уповноважені керувати держмайном, подадуть списки підприємств, які доцільно залишити в держвласності, незалежно від того, чи існують обмеження на їхню приватизацію, а також список об'єктів, які пропонується приватизувати, повідомив Клюєв.

"У цьому процесі буде винятково державний підхід. Ми не дозволимо нашвидку розтягти залишки державної власності. В уряду мають залишитися важелі впливу на стратегічні галузі вітчизняної економіки", - заявив він.

"Уряд - за створення максимально сприятливих умов для приватного бізнесу і продовження процесу приватизації", - заявив Клюєв.

Але він запевнив, що "до детального обґрунтування й аналізу всіх ризиків, важливі об'єкти продаватися не будуть".

"Для нас головне не лише наповнити бюджет, що безумовно важливо, але й забезпечити перспективи для якісного розвитку як окремих галузей, так і всієї економіки України", - запевнив перший віце-прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування