Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа хоче, щоб в Україні не забували про опозицію

Четвер, 29 квітня 2010, 00:38
Опозиція та громадянське суспільство мають бути залучені до проведення реформ в Україні.

Про це заявив Єврокомісар у справах розширення та політики сусідства Штефан Фюле під час свого виступу перед членами комітету закордонних справ Європарламенту, коментуючи результати свого нещодавнього візиту до України.

За його словами, опозиція продемонструвала свою "вірність ідеї підтримки реформ для просування в європейській інтеграції". Фюле наголосив на потребі тісної співпраці всередині парламенту для реалізації програми реформ, повідомляє представництво ЄС в Україні.

"Я презентував українській стороні список ключових реформ, яких Україна терміново потребує", - сказав комісар, додавши, що цей список також містить "можливі стимули та відповіді з боку ЄС" для підтримки відповідних реформаторських дій.

За його словами, у червні український уряд планує оприлюднити свою програму реформ. Цей документ, поряд із порядком денним асоціації між Україною та ЄС, допоможе "оцінити, якою мірою реформаторським обіцянкам відповідають дії", наголосив Фюле.

"Цілком ясно, що ЄС має бути готовим до розвитку тісних відносин із Україною, якщо - і коли - вона здійснюватиме реформи", - додав він.

Також комісар зазначив, що українська сторона висловила "сильне бажання" підписати угоду про асоціацію з ЄС вже 2010 року.

"Я пояснив, що існує потреба в більшій роботі (над угодою), зокрема в роботі української сторони над розділами про глибоку та всебічну зону вільної торгівлі", - сказав Фюле.

Водночас комісар заявив про "потужну відданість ЄС ідеї якнайшвидшого завершення переговорів".

Торкаючись візового питання, він нагадав, що Єврокомісія працює "над підходом "дорожньої карти", але українська сторона потребує реалізації відповідного "домашнього завдання".

"З нашого боку вже відбулися початкові дискусії з міністрами закордонних справ держав-членів ЄС, однак ці дискусії ще мусять тривати", - сказав Фюле.

Говорячи про українсько-російські угоди щодо газу та Чорноморського флоту, комісар зазначив, що йдеться про "контраверсійні питання, які мають потужну опозицію всередині України".

Водночас він говорив про ці угоди, як про "суверенне питання України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...