Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скасувати "пакт Януковича-Медведєва" без зміни влади шансів немає - Гриценко

Четвер, 29 квітня 2010, 13:55

Скасувати харківські угоди президентів України та Росії при нинішній українській владі шансів немає.

Таку думку висловив один із координаторів опозиції Анатолій Гриценко в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"При нинішній команді Януковича скасувати харківські угоди жодних шансів немає. Це можна зробити тільки після того, як на наступних виборах до влади прийде інша команда", - сказав він.

"Провести дострокові парламентські вибори за сценарієм 2007 року зараз неможливо (через складання мандатів). Ці розмови необхідно припинити. Можливо, є інший шлях, але він ще не відпрацьований", - зазначив Гриценко.

"Тому, якщо проти лому немає прийому в Раді, потрібно готувати сильнішу політичну зброю, яка базується на підтримці людей. Тому зараз має бути така тактика - максимально працювати з людьми в регіонах у всіх доступних формах", - заявив він.

Гриценко погодився, що швидкого результату в такий спосіб домогтися буде складно.

"Тривалий шлях, можливо, розчарує тих, хто хоче швидких рішень. Тих, хто закликає до скинення влади, силового опору, масових акцій непокори, загальнонаціональних страйків", - зазначив він.

"Але в мене особисто є розуміння того, у якому стані перебуває зараз суспільство. Воно розчароване у багатьох лідерах опозиційних партій. Це раніше навколо них об'єднувалися, а тепер уже немає. Навіть тоді, коли звучать правильні заклики і гасла", - вважає Гриценко.

На запитання, чи багато людей зараз готові активно підтримувати опозицію, на його думку, опозиційний депутат відповів:

"До Верховної Ради (у вівторок, 27 квітня) прийшло трохи більше 10 тис. осіб. Якби прийшли 200-300 тис., тоді ми могли б говорити, що більшість суспільства зрозуміла, що відбувається щось погане, і в неї є активне бажання цього не допустити".

"Зараз такого немає - як з об'єктивних, так і з суб'єктивних причин. Потрібно налаштуватися на стаєрську дистанцію і звертатися до людей", - наголосив Гриценко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування