Литвин просить подумати, як завести людей у домівки

Четвер, 29 квітня 2010, 21:53
Спікер Володимир Литвин вважає, що виводити людей на масові акції протесту непотрібно.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Рада".

"Відповідно до різного роду планів тих, хто співвідносить себе з опозицією, зібрати 50 тисяч людей, заблокувати все, що можна блокувати і вимагати денонсації угод (щодо продовження базування російського флоту в Криму), а головне вимагати проведення дострокових парламентських виборів", - сказав Литвин.

"Я переконаний, що це не той шлях, яким потрібно йти. Я переконаний, що вивести людей на вулицю можна, але треба потім думати, як завести людей з вулиці у домівки", - зазначив спікер.

За його словами, після Помаранчевої революції 2004 року, "коли Віктор Ющенко склав присягу, став президентом і закликав людей роз'їхатися, вони не хотіли цього робити і довелося докладати чимало зусиль, щоб привести Хрещатик у божий вигляд".

"Треба всім думати про країну, а не про себе в цій країні. Хоча право (на проведення масових акцій) ніхто не оспорює і не забирає", - зазначив Литвин.

"Якщо хочуть дочасних виборів, то моя позиція полягає в тому, що давайте тут, у цій залі проведемо з цього приводу публічний, на всю країну, круглий стіл і скажемо, що ми змінюємо виборчу систему", - сказав він.

На думку спікера, депутати парламенту мають обиратися за відкритими списками.

"Тоді дуже багато лідерів здується, бо вчора вони купили політичні партії за великі гроші, які коштують мільйони доларів...а сьогодні вони думають, як розрахуватися з інвесторами", -заявив Литвин.

"Їм засвербіло, можливо, це грубе слово, але воно дуже правильне, провести вибори, бо є шанс пройти у Верховну Раду і затягти у Верховну Раду нове покоління старих олігархів, або їхніх посіпак", - зазначив він.

Як відомо, раніше лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила про намір заблокувати роботу Верховної Ради, поки не буде денонсована угода щодо російського флоту або розпущений парламент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...