У Медведька закінчили з екс-слідчим у справі Лозінського

Четвер, 29 квітня 2010, 22:37
Генпрокуратура направила до суду кримінальну справу щодо екс-слідчого Голованівського райвідділу внутрішніх справ Кіровоградської області.

Як повідомила прес-служба ГПУ, у цій справі "завершено досудове слідство".

"Встановлено, що посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, підробив протокол про адміністративне правопорушення стосовно Валерія Олійника, який нібито 16 червня 2009 року вчинив злісну непокору працівникам міліції, що не відповідало дійсності", - йдеться у повідомленні.

Також екс-слідчого звинувачують "у службовій недбалості при огляді місця події за участю колишнього народного депутата Віктора Лозінського".

"Вказані дії слідчого не дали змогу на першочерговому етапі слідства встановити осіб, причетних до скоєння умисного вбивства Валерія Олійника", - зазначила прес-служба.

"Справу направлено до Апеляційного суду Кіровоградської області для визначення підсудності", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, Валерій Олійник загинув 16 червня минулого року від вогнепальних поранень, отриманих на приналежних Лозінському мисливських угіддях, які той об'їжджав разом із начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським, прокурором того ж району Євгеном Горбенком та іншими земляками.

Лозінський висунув версію про те, що Олійник нібито сам на нього напав. Її він дотримується понині.

Ковальський і Горбенко були арештовані, але потім відпущені на підписку про невиїзд. Під вартою залишаються єгер Василь Перепелиця, співробітники РОВС Микола Рудий і Вадим Міщенко. Їм також пред'явлене обвинувачення.

Сам Лозінський відповідатиме перед судом за статтею 115 Кримінального кодексу - "Умисне убивство".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування