Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тепер Росія готова поговорити і про кордон з Україною

П'ятниця, 30 квітня 2010, 13:01

Росія й Україна найближчим часом планують підписати угоду про демаркацію російсько-українського сухопутного кородону.

Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко у п'ятницю на брифінгу в Москві, повідомляє "Інтерфакс".

"Росія й Україна опрацьовують проект двосторонньої угоди, яку планується підписати найближчим часом. Він покликаний створити правову основу для демаркації сухопутної ділянки спільного кордону", - заявив він.

За словами дипломата, "укладання даної угоди стало можливим після суттєвої нормалізації відносин між Російською Федерацією та Україною в останні місяці".

При цьому Нестеренко зазначив, що загадана угода не буде відрізнятися від аналогічних договорів, підписаних з іншими країнами.

Він також заявив, що після набуття даним договором чинності буде створена спеціальна двостороння комісія, яке проведе демаркацію державного кордону на місцевості.

Як відомо, минулого тижня президенти Росії й України Віктор Янукович і Дмитро Медведєв домовилися про пролонгацію терміну перебування Чорноморського флоту в Севастополі після 2017 року ще на 25 років як мінімум.

Цю угоду ратифікували парламенти двох держав цього тижня, хоча українська опозиція була категорично проти, заявляючи про неконституційність такого рішення, і чинила опір ратифікації.

Крім того, цього тижня Янукович, виступаючи в Парламентській асамблеї Ради Європи, висловив думку, що Голодомор 1932-33 років був спільною трагедією народів СРСР і вважати його актом геноциду українського народу "несправедливо".

Таким чином він висловив думку, співзвучну позиції офіційної Росії з цього приводу, тоді як попередній президент України домагався визнання у світі того, що Великий голод '32-33 років минулого сторіччя був актом геноциду українського народу.

ПАРЄ у своїй резолюції в результаті не визнала Голодомор 1932-33 років в Україні геноцидом українського народу.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування