Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНА ЗІЛЛЄТЬСЯ З РОСІЄЮ ЩЕ Й В АТОМНІЙ СФЕРІ

П'ятниця, 30 квітня 2010, 15:54

Російський "Атоменергомаш" і український "Турбоатом" можуть створити спільне підприємство в атомній області на паритетних засадах, повідомив глава "Росатому" Сергій Кірієнко.

"Одна з можливих версій - це спільне підприємство, цілком можливо, на паритеті", - заявив Кірієнко журналістам напередодні російсько-українських переговорів, що проходять у Сочі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Так він відповів на запитання про те, у якому вигляді може бути співробітництво між Росією й Україною в атомній сфері.

Говорячи про можливе спільне підприємство, Кірієнко додав, що "конфігурація може бути набагато ширшою".

"Є ще п'ять-шість українських підприємств, які дуже серйозно задіяні вже сьогодні. А якщо буде спільна програма, то більш серйозно будуть задіяні й у спорудженні атомних станцій на Україні й у Росії", - сказав глава "Росатому".

Дані підприємства "знаходяться в приватних руках, але яка різниця", відзначив він.

Говорячи про розподіл часток у можливому спільному підприємстві, глава "Росатому" сказав, що треба визначити необхідні активи, скласти їх, зробити оцінку внесених активів і відповідно визначити частки.

"Зрештою повноваження учасників не завжди визначаються частками. Вони визначаються ще угодою акціонерів. У цьому сенсі "50 на 50" не завжди краща конструкція, але таке можливо", - підкреслив Кірієнко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування