Янукович наказав дати грошей на Чорнобиль

П'ятниця, 30 квітня 2010, 20:26
Президент Віктор Янукович доручив забезпечити належне фінансування робіт з ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Глава держави доручив Кабміну забезпечити належне фінансування загальнодержавної програми зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему, повідомляє його прес-служба.

Зокрема, доручення стосується внесків України до фонду "Укриття" та рахунку ядерної безпеки.

Також Янукович доручив забезпечити фінансування робіт з посилення бар'єрних функцій зони відчуження з метою обмеження поширення радіонуклідів за її межі, та закінчення робіт на об'єктах незавершеного будівництва соціальної інфраструктури міста Славутич.

Крім того, президент наполягає на гарантованому медичному обслуговуванні та соціальному забезпеченні населення, постраждалого від наслідків аварії на ЧАЕС у повному обсязі.

Янукович наголосив, що під час підготовки змін до закону про держбюджет на 2010 рік та проектів законів про держбюджет на наступні роки витрати на здійснення зазначених заходів Кабмін має визначати захищеними видатками держбюджету.

Прес-служба повідомляє, що має бути проведена нарада щодо проблемних питань зняття з експлуатації ЧАЕС та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему, а також розробити план заходів до 25-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування