БЮТІВЦІВ ПЕРЕВІРИЛИ НА "ПОЛІГРАФІ" У СПРАВІ ПЕДОФІЛІВ

Понеділок, 5 квітня 2010, 11:36
Дослідження на "поліграфі" не підтвердили участь депутатів від БЮТ Сергія Терьохіна та Руслана Богдана у розбещенні дітей.

Про це йдеться у звіті тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування обставин, пов'язаних із звинуваченням в розбещенні неповнолітніх, який має у своєму розпорядженні "Українська правда".

"У справі проведено психолого-фізіологічні дослідження з використанням поліграфу щодо Терьохіна, Богдана, Новожилова (гендиректор "Артеку"), Паєвського, висновки яких не підтвердили їх участі у діях сексуального характеру стосовно потерпілих дітей", - йдеться у документі.

"Проведено судово-медичні експертизи обвинуваченого Полюховича (Дмитро Полюхович - батько дітей), свідків Дунаєва, Паєвського та Новожилова. Ознак активного або пасивного гомосексуалізму у вказаних осіб не виявлено", - зазначається у звіті.

"З питань наявності у обвинуваченого Полюховича можливих проявів нетрадиційної сексуальної орієнтації допитано осіб за місцем його народження, роботи та проживання, відпрацьовано його зв'язки, що містилися у записних книжках. Інформації про схильність Полюховича до нетрадиційної сексуальної орієнтації не здобуто", - наголосили депутати.

Згідно з документом, "також були проаналізовані телефонні з'єднання Полюховича з іншими особами, на яких було вказано дітьми, однак інформації, яка б становила інтерес для слідства, не здобуто".

"Київським міським центром судово-психіатричних експертиз проведено комплексну комісійну психолого-психіатричну експертизу обвинуваченого Полюховича. Наявності у нього розладів психіки та поведінки не встановлено", - йдеться у звіті.

"Згідно зі свідченнями вчителів та однокласників школи, у якій навчалися діти, лікарів, психологів школи та районної поліклініки за місцем проживання потерпілих, вони не помічали будь-яких негативних змін у поведінці дітей", - повідомили депутати.

Згідно з документом, відсутні позитивні результати допитів осіб, які проживали у сусідніх номерах готелю "Аделари" в МДЦ "Артек" у період проживання в ньому Полюховича та його дітей у червні-липні 2008 та мешканців будинку, у якому, нібито, знаходиться квартира, де з дітьми вчинялися статеві акти.

"Призначено комісійну судово-медичну експертизу з метою з'ясування механізму заподіяння дітям тілесних ушкоджень, а також психологічну експертизу для з'ясування їх основних індивідуально-психологічних особливостей та низки інших питань", - йдеться у звіті.

"Проте, з листопада 2009 року законних представник потерпілих Олена Полюхович (матір дітей) відмовляється надати дітей для проведення зазначених судових експертиз, які є вкрай важливими для слідства", - наголосили депутати.

Звіт підписаний главою ТСК, депутатом від Компартії Катериною Самойлик.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News