Багатостраждальний завод таки виставили на продаж

Середа, 7 квітня 2010, 23:08
Фонд держмайна оголосив конкурс з продажу "Луганськтепловозу".

Про це заявив глава ФДМ Олександр Рябченко в ефірі 5 каналу.

"Конкурс вже оголошений. 75 днів і будемо мати результат цього конкурсу", - зазначив він.

Рябченко назвав помилкою повернення "Луганськтепловозу" після приватизації у державну власність.

"Перший конкурс з продажу "Луганськтепловозу" був проведений не дуже професійно, з очевидними недоліками. Покупець був хороший. Це дійсно компанія серйозна. Це росіяни, які здатні вкладати гроші", - підкреслив глава ФДМ.

"Немає ніякого секрету, що головний ринок збуту для "Луганськтепловозу", крім Укрзалізниці, - це Російські залізні дороги", - зазначив він.

"Принципово, щоб той власник, який буде, був здатний забезпечити реалізацію продукції "Луганськтепловозу" саме Російській залізниці. Тоді це буде успішно працююче підприємство", - вважає Рябченко.

Глава ФДМ також повідомив, що після повернення у державну власність підприємство накопичило 40 мільйонів гривень заборгованості по зарплаті.

За його словами, серед учасників конкурсу з приватизації "Луганськтепловозу" будуть українські та російські компанії. "Європейців там не буде. Вже відлякали", - додав Рябченко.

Як відомо, 76%-ий пакет акцій "Луганськтепловозу" на початку листопада 2009 року був списаний з рахунку управляючої компанії "Брянський машзавод" (РФ) і повернений на рахунок ФДМ згідно з рішенням Луганського господарського суду від 12 жовтня 2009 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування