Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мирова угода щодо "Луганськтепловозу" знову затримується

Вівторок, 15 березня 2011, 15:40

Укладення мирової угоди мiж Фондом держмайна i ЗАТ "Керуюча компанiя "Брянський машинобудiвний завод" не вiдбудеться в заявлені раніше термiни, до 25 березня.

Про це повiдомило агентству "Iнтерфакс-Україна" джерело на ринку.

За його iнформацiєю, суддя Київського господарського суду, якому доручено вести справу ВАТ "ХК "Луганськтепловоз", до 28 березня залишається у вiдпустцi.

11 березня голова ФДМ Олександр Рябченко заявив, що Фонд готовий до укладення мирової угоди, яку, можливо, буде пiдписано протягом двох тижнiв, i вирiшення цього питання суттєво полiпшить ситуацiю на пiдприємствi.

Як повiдомлялося, договiр купiвлi-продажу пакета акцiй ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" було пiдписано мiж ФДМ i ЗАТ "КК "Брянський машинобудiвний завод" iще 29 червня 2010 року.

Водночас БМЗ не заплатив за пакет, домагаючись у судах того, щоб фонд повернув йому грошi, сплаченi за цей пакет, куплений БМЗ у 2007 роцi й повернений у державну власнiсть, причому в доларовому еквiвалентi.

БМЗ вимагав, щоб ФДМ повернув йому майже $58 млн, що за нинiшнiм курсом становить понад 460 млн грн, тодi як у 2007 роцi вiн заплатив за 76% акцiй пiдприємства 292,5 млн грн.

Зi свого боку ФДМ подав позов до БМЗ з вимогою про розiрвання договору купiвлi-продажу за несплату коштiв за нього i стягнення з БМЗ штрафiв i пенi за затримку платежу в розмiрi 84,2 млн грн.

Кабiнет мiнiстрiв своїм розпорядженням вiд 15 грудня минулого року доручив ФДМ укласти мирову угоду з БМЗ, знявши взаємнi претензiї сторiн.

Проте виконати це розпорядження завадила касацiйна скарга прокуратури на рiшення Київського апеляцiйного суду за позовом БМЗ до ФДМ, яке зобов'язувало фонд повернути Брянському машинобудівному заводу грошi за пакет, придбаний на конкурсi у 2007 роцi.

Потiм прокуратура вiдкликала касацiйну скаргу, а Вищий господарський суд, розглянувши вiдкликання касацiї, направив справу на розгляд до суду першої iнстанцiї, тобто до Господарського суду Києва. Саме в ньому має бути затверджена мирова угода мiж ФДМ i БМЗ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування