Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НА КАЗНАЧЕЙСТВО ТИМОШЕНКО ЗАВЕЛИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ

Четвер, 8 квітня 2010, 12:24
Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ознаками зловживань, внаслідок яких двом учасникам конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу не повернули заставу.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

У результаті перевірки, проведеної Генпрокуратурою, були виявлнені ознаки злочинних дій посадовців Держказначейства.

"Зловживаючи службовим становищем та перешкоджаючи виконанню судових рішень, вказані особи упродовж шести місяців після проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" не повернули двом його учасникам - юридичним особам конкурсні гарантії в розмірі 800 млн. грн.", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ підкреслюють, що внаслідок цих дій судом стягнуто з Фонду державного майна санкції в розмірі понад 3 млн. грн., "що заподіяло істотну шкоду інтересам держави".

"Генеральною прокуратурою за цими фактами порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 382 КК України. Організовано досудове слідство", - сказано у повідомленні.

Як відомо, екс-прем'єр Юлія Тимошенко після зірваного конкурсу заявила, що внесені застави буде повернуто не раніше, ніж після повторної приватизації підприємства.

Внесені кошти вдалося отримати назад тільки компанії "Азот-Сервіс" (Росія).

Два українські учасники конкурсу - "Нортіма", підконтрольна групі "Приват", і "Фрунзе-Флора" Костянтина Григоришина - грошей не отримали.

За часів прем'єрства Тимошенко Держказначейство очолювала Тетяна Слюз, яка вважається близькою до Олександра Турчинова і Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування