Тимошенко: Росія поглинає Україну, і цього терпіти не можна

Субота, 1 травня 2010, 16:33

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що у разі об'єднання НАК "Нафтогаз України" і російського "Газпрому" у України залишиться лише 6% акцій управління в цій об'єднаній структурі.

Про це вона заявила на прес-конференції в Луцьку в суботу, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

"За розрахунками експертів, 6,1% в цьому об'єднані буде мати України. Як за таких обставин Україна зможе впливати на управління цими об'єктами? Ніяк", - сказала вона.

На думку лідера БЮТ, така пропозиція російського уряду є спробою провести тіньову приватизацію української національної власності в інтересах російських корпорацій.

"Коли Україну розчиняють в чужому державному середовищі, то, я думаю, ми всі не маємо права мовчати, терпіти, вести себе спокійно", - сказала вона.

Тимошенко також нагадала, що зараз український уряд висловив готовність розглянути пропозиції уряду Росії також про об'єднання компаній "Росатом" та українського "Енергоатому", "Укрзалізниці" з Залізничними корпораціями Росії, а також про включення "Укргідроенерго" до статутних капіталів російських підприємств.

"Це не об'єднання зусиль, це не синергія, яка народить для України додаткові можливості. Це неефективний і неприпустимий шлях. Цей шлях можна назвати поглинанням Російською Федерацією наших енергетичних, промислових, транспортних можливостей", - сказала вона.

"Це поглинання відбуватиметься таким чином, що Україна буде завжди мінорітарним акціонером і власником, який не впливатиме на будь-які події в управлінні новостворених монстрів", - додала Тимошенко.

Як відомо, у п'ятницю прем'єр Росії Володимир Путін запропонував об'єднати "Газпром" і НАК "Нафтогаз України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування