Тимошенко визнала, що у війні за Україну надія – тільки на громадськість

Понеділок, 10 травня 2010, 12:36

Опозиція може розраховувати лише на підтримку громадськості в питанні відсторонення Віктора Януковича та його команди від влади, заявляє Юлія Тимошенко.

Як пояснила вона на установчому засіданні ініціативної групи зі створення Комітету захисту України, "зараз немає ані парламентських, ані конституційних шляхів" для досягнення цього.

"Політичним шляхом ми сьогодні, на жаль, в парламенті чи десь на дебатах, чи, можливо, через офіційні конституційні процедури імпічменту або розпуску парламенту - у нас сьогодні таких інструментів немає, і треба чесно це визнати", - заявила лідер БЮТ.

"Тому що програні поки що всі битви, але я сподіваюсь, що не війна ця за Україну програна", - додала вона, цитує сайт Тимошенко.

На думку лідера БЮТ, зараз існує єдиний шлях - об'єднання в опозицію всіх народно-патріотичних політичних сил та громадських організацій, а також відновлення довіри суспільства до демократичних сил.

"Або ми повернемо довіру суспільства до всіх патріотичних демократичних національних сил, а це може відбутися тільки якщо ми запропонуємо суспільству нову якість. Нова якість - це об'єднання, відклавши в сторону всі амбіції", - заявила Тимошенко.

"І друге - якщо ми зможемо на вулиці вивести тих людей, які готові сьогодні стояти за Україну не в кількості 10 тисяч, а якщо будуть стояти сотні тисяч - тоді влада буде зовсім по-іншому реагувати на всі претензії з боку української громади", - вважає вона.

"Поки ми всі будемо по кухнях розмовляти і кожен буде вибудовувати свою політичну силу, на жаль, результату буде чекати дуже і дуже важко", - підкреслила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування