МЗС звітує, що в Європі підтримують зближення з Росією

Понеділок, 10 травня 2010, 15:13

Країни-члени Євросоюзу позитивно сприймають налагодження відносин між Україною та Російською Федерацією.

Про це міністри закордонних справ та дипломатичні представники 13 держав ЄС, що входять до складу групи "Друзів України", сказали міністру закордонних справ України Костянтину Грищенку на зустрічі у Брюсселі, повідомляє прес-служба МЗС.

Грищенко детально поінформував своїх європейських колег про зміст нової політики Києва на російському напрямі та про сутність підписаних та підготовлених до підписання україно-російських угод.

При цьому він підкреслив, що європейська інтеграція залишається пріоритетом для України, але нова українська влада вважає неможливою її реалізацію без забезпечення передбачуваних, конструктивних та економічно вигідних відносин з Росією.

Також міністри обговорили хід переговорів щодо скасування Європейським Союзом віз для українців.

Зокрема, голова МЗС України повідомив, що найближчим часом Верховна Рада розгляне та ухвалить декілька принципово важливих законів (зокрема, щодо боротьби з торгівлею людьми), на затвердженні яких наполягає ЄС.

Водночас, за словами Грищенка, офіційний Київ очікує, що Євросоюз зробить вагомі кроки назустріч Україні в візовому питанні і принципово перестане розглядати українців як джерело проблем для європейського ринку праці та соціальної системи.

"Україна - це потужний економічний ресурс, а не тягар для загальноєвропейської економіки", - підкреслив український міністр. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News