Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо в Томенка відберуть крісло, опозиції не "світить" посадити в нього свого?

Вівторок, 11 травня 2010, 02:45

БЮТівець Микола Томенко справді може бути знятий з посади віце-спікера парламенту.

Це випливає зі слів "регіонала" Валерія Бондика, сказаних в ефірі "5 каналу" у понеділок увечері.   

"Особисто моє ставлення - я не проти Томенка. Він доволі зважений політик.... Однак якщо опозиція існує в парламенті, вона повинна бути конструктивною", - заявив він.

Бондик уникнув прямої відповіді на запитання, чи буде опозиція представлена в керівництві парламенту.

"Дійсно, крісло першого віце-спікера і віце-спікера мають бути віддані опозиції. Але хто зараз опозиція? Я, наприклад, за те, щоб вважати комуністів опозицією, хоча вони увійшли в коаліцію - але в них можуть бути різні ідеологічні погляди. Чому б не Адам Мартинюк, який добре знає регламент, і чому б не Костенко - віце-спікер?", - заявив "регіонал".

"Ці прізвища називалися до мене", - сказав Бондик на запитання, чи ці люди претендують на крісло заступника голови ВР, і додав: "Хоча я особисто не будуть голосувати проти (за) зняття Томенка. Як людина, як особистість".

За словами "регіонала", спроби змінити регламент Верховної Ради при голосуванні за віце-спікера пов'язані не з недостачею голосів чи "потужностей" у коаліції.

"У коаліції вистачає сил, терпіння і нервів", - сказав він, маючи на увазі дії коаліції у Верховній Раді 27 квітня, у день ратифікації угоди президентів України та Росії про продовження терміну базування Чорноморського флоту РФ у Криму на 25 років після 2017 року.  

"У нас вистачає і голосів, і, повірте, гідних сил і засобів, відповісти - так, як належить", - заявив Бондик.

На запитання, чи буде Партія регіонів брати участь у ремонті зали засідань парламенту, він дав зрозуміти, що ні: "Партія регіонів не брала жодної участі в ламанні гнізд для голосування і залитті їх клеєм".

А на запитання про хід слідства за даним фактом, він сказав: "Є таємниця слідства. Я цього не знаю".

"Якщо нас запросять, вірніше навіть попросять прийти і дати свідчення - а це вже буде допит, а не дізнання, - ми, можливо, будемо давати свідчення. Особисто я давати свідчень більше ніяких не буду. Є правоохоронні органи - нехай вони займаються", - сказав Бондик.

На запитання, чи реально притягти депутата до відповідальності, він сказав: "Було б бажання у правоохоронних органів".  

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування