БЮТ і "Свобода" уже пікетують Раду. Регіонали теж підтяглися

Вівторок, 11 травня 2010, 09:16

Представники Блоку Юлії Тимошенко і Всеукраїнського об'єднання "Свобода" проводять пікет перед стінами Верховної Ради у вівторок.

Вони протестують "проти зрадницького режиму Януковича", повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" організатори акції.

Пікетувальники тримають прапори із символікою "Свободи", БЮТ і очолюваної екс-прем'єром Юлією Тимошенко партії "Батьківщина", а також національні прапори, плакати з написами "Янукович! Зупинися! Не продавай Україну!".

Учасники акції протесту роздають партійні газети "Свободи" і текст декларації Народного комітету захисту України, який підписали низка опозиційних політсил 5 травня.

При цьому до будинку Верховної Ради прибувають представники Партії регіонів з партійними прапорами на підтримку чинної влади.

Станом на 9:55 прихильники президента Віктора Януковича і Партії регіонів по периметру оточили будівлю Верховної Ради.

Вони стоять уздовж паркану, котрим огороджено будівлю. На паркані розтягнуті плакати з написами "Дії президента Януковича підтримуємо", "Україні стабільність", "Ні політичним провокаціям Тимошенко".

Люди тримають національні прапори України і прапори Партії регіонів. Тут же встановлено близько 300 синіх наметів.

Вулиця Грушевського частково перекрита загороджувальними щитами. Однак це не перешкоджає руху транспорту.

Правоохоронці вибудували оточення між мітингувальниками від Партії регіонів і опозиційних сил.

Біля стін парламенту на 10 годину ранку - уже близько 2 тис представників опозиції і близько 2 тис. прихильників Партії регіонів.

Столична міліція повідомляє, що готова задіяти близько 3 тис. правоохоронців до охорони громадського порядку у випадку виникнення якихось правопорушень і зіткнень під час мітингів біля будівлі Верховної Ради.

Як розповіли в центрі громадських зв'язків ГУ МВС у Києві, у випадку виникнення ексцесів в охороні правопорядку будуть задіяні співробітники спецпідрозділу "Беркут" і військовослужбовці внутрішніх військ.

На даний момент біля будівлі Кабінету міністрів правопорядок забезпечують близько 240 співробітників міліції, біля парламенту - 120. Також міліція знаходиться і біля адміністрації президента - близько 300 правоохоронців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування