Журналістка не має відношення до ради Януковича?

Вівторок, 11 травня 2010, 13:49

Журналістка телеканалу СТБ Ольга Червакова заявляє, що не має відношення до Гуманітарної Ради при президенті України.

Про це вона заявила, коментуючи своє  призначення від 7 травня  2010 року.

Червакова вказує, що в документі міститься помилка, оскільки в нього внесено її дівоче прізвище, а вона одружена вже 7 років.

За словами журналістки, це сталося тому, що її не попередили щодо указу про призначення, про який вона дізналася з Інтернету.

"Червакова вважає, що непрозорість процесу підготовки документа наразила її на безпідставні звинувачення з боку колег. Оскільки дата призначення співпала зі скандалом навколо антицензурних виступів журналістів телеканалів 1+1 і СТБ. Страйку колег Червакова не підтримала, заявивши про окрему позицію щодо ситуації з тиском на медіа", - йдеться в заяві.

Журналістка пропонує своїм колегам зібрати редакційні і профспілкові збори і, якщо вони їй не довіряють, висунути на цю посаду іншу людину, яка зможе бути їхнім повноважним представником в гуманітарній раді.

"Прошу вас визначитися якомога швидше, оскільки ситуація в ЗМІ дуже напружена і потребує негайного розв'язання. Тепер лише від вас залежить, чи стане громадська гуманітарна рада при президенті України дієвим інструментом досягнення мети, задекларованої ініціаторами нещодавніх журналістських страйків", - відзначає Ольга Червакова.

Водночас журналістка підтвердила, що переговори між нею та адміністрацією президента щодо входження до гуманітарної ради дійсно велися.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування