Янукович надавав Азарову і Джарти доручень щодо Криму

Вівторок, 11 травня 2010, 14:16

Президент Віктор Янукович доручив прем'єру Миколі Азарову та голові Ради міністрів Криму Василю Джарти провести низку заходів щодо АР Крим.

Він підписав доручення за результатами робочої зустрічі з головою Ради міністрів АР Крим, повідомляє у вівторок прес-служба президента.

Зокрема, йдеться про розробку проекту закону "Про Раду міністрів Автономної Республіки Крим", який має визначати повноваження Ради міністрів Автономної Республіки Крим і республіканських (АРК) органів виконавчої влади.

Мають бути розроблені і внесені до Верховної Ради законопроекти щодо: упорядкування земельних відносин у Криму, із передбаченням права розпорядження земельними ділянками окремих категорій Радою міністрів АР Крим; врегулювання питань управління майном, що належить АР Крим.

Також серед завдань - створення міжвідомчої робочої групи для підготовки рішення щодо будівництва транспортного мостового переходу через Керченську протоку.

Крім того, Янукович доручив прискорити підготовку та забезпечити внесення до Верховної Ради проекту закону щодо функціонування вільних економічних зон і територій пріоритетного розвитку на території АРК.

Урядовці також мають забезпечити пріоритетність фінансування заходів з: підвищення надійного енергопостачання Криму, збільшення потужності кримських електростанцій, впровадження інвестиційних проектів з використанням нетрадиційних джерел енергії та енергоефективних технологій в усіх галузях економіки; розвитку дорожньої інфраструктури, будівництва, ремонту і реконструкції автодоріг; модернізації мереж централізованого водопостачання та водовідведення у населених пунктах; розвитку міського електротранспорту, зокрема оновлення його рухомого складу.

До кінця року має бути забезпечено введення в Криму в експлуатацію об'єктів соціальної сфери, водопостачання та водовідведення з високим ступенем будівельної готовності, будівництво, реконструкція, відновлення, капітальний ремонт яких здійснювалися у попередні роки за рахунок коштів держбюджету, що передбачалися у вигляді субвенції на соціально-економічний розвиток та для реалізації інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку регіонів.

Янукович також доручив забезпечити проведення ремонтно-реставраційних робіт "Дому-музею А.П. Чехова у Ялті" (цим, зокрема, опікуватиметься голова адміністрації президента Сергій Льовочкін).

Також мають бути опрацьовані питання щодо організації діяльності органів приватизації, і у разі доцільності - підготовлено відповідний проект закону України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News