Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович збирається ще більше "поліпшити" дружбу з Росією

Вівторок, 11 травня 2010, 16:29

Президент Віктор Янукович пропонує удосконалити положення Договору про дружбу, партнерство й співпрацю з Російською Федерацією від 1997 року.

Про це він заявив у вівторок, відкриваючи засідання Ради регіонів за участю голів державних адміністрацій і обласних рад у вівторок у Києві.

"Положення Договору від 1997 року, які передбачають широке коло для політичної, економічної й гуманітарної співпраці, будуть зараз виписані в новому договорі і будуть створені всі умови, щоб новий імпульс запустив ці механізми між нашими країнами", - сказав президент, цитує "Інтерфакс".

За словами Януковича, практично кожне положення базового договору передбачає підготовку окремої угоди, зокрема, з таких питань як промислова кооперація, розвиток спільних економічних проектів, гуманітарна політика.

При цьому голова держави зазначив, що тривалий час і Росія, й Україна не використовували цей потенціал.

Водночас, Янукович заявив, що на даний час відбувається "прорив" у двосторонніх відносинах.

Президент підкреслив, що останні україно-російські домовленості свідчать про те, що кожна зі сторін може йти на поступки.

Він також вважає за необхідне розробити довгострокову програму двосторонньої співпраці.

"Вважаю, що нам необхідно на системній основі врегулювати всі положення і зобов'язання, закладені в Договорі про дружбу, партнерство і співпрацю і напрацювати відповідну міждержавну програму соціально-економічної й гуманітарної співпраці на довгострокову перспективу як мінімум на 10 років", - підсумував Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування