Більшість українців хочуть у союз

Вівторок, 11 травня 2010, 19:08
Більше половини населення України підтримує можливий вступ країни до Європейського Союзу.

Про це свідчать результати опитування компанії GfK Ukraine.

"Більшість респондентів у віці старше 16 років (53%) підтримує можливий вступ України до ЄС. Проти виступає четверть опитаних, тоді як 21% не змогли висловити свого ставлення до цього питання", - йдеться у повідомленні.

Як свідчать дані дослідження, найактивніше ідею приєднання України до ЄС підтримують громадяни у віці 20-39 років: більше 60% респондентів цієї вікової групи висловилися "за" вступ до ЄС.

Водночас, 31% респондентів у віці 50-59 років та 33% респондентів у віці старше 60 років не підтримують можливий вступ країни до ЄС.

Крім того, результати дослідження свідчать, що мешканці центральних та західних областей, а також Києва підтримують можливий вступ України до ЄС (69%, 61% та 60% опитаних в цих регіонах відповідно).

Однак мешканці східного та південного регіонів більш активно висловлювалися проти цього (35% та 31% опитаних в цих регіонах відповідно).

Опитування проводилося 1-16 квітня методом особистого інтерв'ю, вибірка склала 1000 респондентів у віці старше 16 років і є репрезентативною для населення України.

Водночас у повідомленні компанії не зазначена похибка дослідження.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News