Українців частіше за всіх не пускають в ЄС

Четвер, 13 травня 2010, 10:22
Українці лідирують за кількістю відмов у в'їзді на територію Євросоюзу при спробі перетину кордону.
 
Про це заявила прес-секретар європейського агентства Frontex Ізабелла Купер на зустрічі з журналістами у Варшаві.
 
За її словами, українці отримують найбільшу кількість відмов у в'їзді на територію ЄС серед громадян інших країн, які не є членами ЄС.
 
Так, у 2009 році кількість таких відмов українцям склала близько 19 тисяч, при цьому 95% таких випадків відбувалося на україно-польському кордоні.
 
За словами Ізабелли Купер, головними причинами відмов є відсутність у громадян України діючої шенгенської візи чи дозволу на проживання, або відсутність документів, що підтверджують мету поїздки та засобів на існування під час перебування на території ЄС.
 
В цілому, список країн-не членів ЄС, громадяни яких отримують найбільшу кількість відмов у в'їзді на територію ЄС на всіх типах зовнішніх кордонів (сухопутних, повітряних і водних) виглядає так:
 
На першому місці - Україна, на другому - Бразилія, на третьому - Росія, на четвертому - Грузія, на п'ятому - Білорусь, на шостому - Хорватія, на сьомому - Сербія, на восьмому - Туреччина, на дев'ятому - Марокко.
 
При цьому Ізабелла Купер зазначила, що українців найбільше серед громадян третіх країн, які перетинають польський кордон.
 
У той же час, за її словами, кількість спроб нелегально перетнути українсько-польський кордон громадянами третіх країн знизилася з 2430 в 2008 році до 947 у 2009-му.
 
Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування