Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меркель сказала Тимошенко, що уважно стежить за Януковичем

Четвер, 13 травня 2010, 14:17

Канцлер ФРН Ангела Меркель підтримала Юлію Тимошенко на шляху боротьби за демократію в Україні.

Про це повідомляє сайт Тимошенко за підсумками її поїздки до Німеччини.

"Будь-які кроки, які здійснює Україна та її керівництво, уважно оцінюватимуться у в Європі на предмет відповідності риторики реальним діям", - запевнила Ангела Меркель Юлію Тимошенко під час зустрічі в Аахені.

Юлія Тимошенко і Ангела Меркель також обговорили внутрішньополітичну ситуацію в Україні, особливо аспекти, пов‘язані із забезпеченням верховенства права, дотриманням прав людини і громадянських свобод .

Окремою темою обговорення стало питання забезпечення та розвитку енергетичної незалежності України як ключової складової забезпечення енергетичної безпеки усієї Європи, зазначає сайт.

Там також повідомляється, що президент Європейського Союзу Херман Ван Ромпей запросив Юлію Тимошенко найближчим часом відвідати Брюссель.

"Я підтримую зусилля всіх проєвропейських сил, які спрямовані на інтеграцію України до ЄС, зміцнення демократії та захисту свободи слова", - заявив Херман Ван Ромпей.

Питання відносин Україна-ЄС обговорювалися під час зустрічі з Президентом Європарламенту Єжи Бузеком. Він наголосив, що "завжди підтримував демократичну проєвропейську Україну і тих політиків, які зміцнюють цей стратегічний напрямок розвитку України".

Юлія Тимошенко також провела зустріч з колишнім Президентом Європарламенту, головою Фонду Конрада Аденауера Хансом-Гертом Пьоттернігом, під час якої обговорювалися елементи політичної співпраці, міжпартійних зв‘язків як в рамках Європейської народної партії, так і в рамках Фонду Конрада Аденауера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування