Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Студенти кажуть, що їм погрожують відрахуваннями за виступи

Четвер, 13 травня 2010, 14:44

Студенти заявляють про утиски через активну громадянську позицію - "профілактичні бесіди" у деканатах із погрозами відрахувань.

Як розповіла активіст Молодіжного руху захисту національних інтересів Ольга Сало "Німецькій хвилі", студентів-активістів викладачі окремих вишів у приватних розмовах намагаються переконати відмовитися від радикальних виступів.

За словами Сало, загального тиску "адміністративна машина" ще не проявила, а "профілактику" поки що проводять лише з окремими студентами.

У багатьох випадках ці розмови дають свій результат, каже активістка.

"Є ще один момент тиску, про який ми рідко дізнаємося. Коли студента викликають на розмову в деканат чи ректорат, його застерігають про строгу конфіденційність бесіди. Тож, студент відмовляється від участі без пояснення причин", - розповіла Сало.

І такі "розмови", каже вона, спрацьовують: студенти не хочуть наражатися на ризик бути відрахованими.

За словами активістки Молодіжного руху захисту національних інтересів, під загрозою відрахування через громадянську позицію нині опинилися понад 30 студентів у Закарпатській області.

Молодіжний рух має на меті з'ясувати справжні причини можливих відрахувань закарпатських студентів, каже Сало.

За її словами, схожі проблеми вже виникали у студентів харківських та київських вишів.

Якщо ж студента таки буде відраховано за його погляди та переконання, громадянська ініціатива готова надати йому правовий захист.

У Молодіжному русі переконані, що з вересня акції протесту студентів поширяться з новою силою у всіх регіонах країни.

Студенти вже оголосили про створення страйкових комітетів у вишах та про організацію акцій протесту через незгоду з проросійською політикою президента і міністра освіти України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування