Янукович хоче від Європи російських швидкостей

Четвер, 13 травня 2010, 21:26
Україна готова до інтеграції в Європу настільки, наскільки Європа готова до цього.

Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв'ю ВВС.

"Стосовно відносин України з ЄС і планів, то вони у нас не змінилися. Я хотів би від Європи отримати таку ж швидку відповідь, як і від Росії, про вирішення питання безвізового режиму", - зазначив він.

"Якщо б вони мені сказали, що для цього треба зустрітися в два рази, більше ніж з Росією, я би дав би згоду. Говорити про це питання цілодобово - я б говорив. Але щоб рішення було прийнято швидко", - сказав президент.

За словами Януковича, "ми тільки ведемо розмови, а нічого не вирішуємо". "Повинні бути конкретні дії. Друге питання - це створення зони вільної торгівлі. Третє - надання Україні асоціації (мається на увазі асоційоване членство в ЄС", - зазначив глава держави.

"Всі ці три питання потребують, безумовно, відповідних дій з боку України. Це прийняття цілої низки законів, які б давали можливість Європі ухвалити ці рішення. Ми готові це зробити дуже швидко", - наголосив він.

"Україна готова до інтеграції в Європу настільки, наскільки Європа готова до цього. Я хотів би, щоб ви в цій площині поставили питання нашим партнерам. Готові вони чи ні?", - зазначив Янукович, звертаючися до журналіста.

"Тому я не знаю, який у вас прилад, який міряє рівень стосунків між Україною, ЄС, США та Росією. Я хотів би, щоб цей прилад був точний. Щоб ви не помилялися", - сказав президент.

"Ми зробили збалансовані кроки у відносинах в цьому трикутнику. І далі будемо тримати цей баланс. І в основі нашої політики завжди буде лежати український національний інтерес", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News