"Нафтогаз" готовий розглядати пропозиції "Газпрому" про спільну роботу

П'ятниця, 14 травня 2010, 10:06

"Нафтогаз України" готовий розглядати пропозиції "Газпрому" про спільну роботу й провести відповідні розрахунки їх економічної доцільності.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі НАК.

"Але ухвалення рішення має бути здійснене на урядовому рівні у відповідності законодавством України і з урахуванням національних інтересів", - наголосили у прес-службі, коментуючи чергові повідомлення з Москви про пропозицію об'єднати газові монополії двох країн.

Як відомо, з такою ідеєю виступив 30 квітня прем'єр Росії Володимир Путін, хоча за розрахунками експертів частка України в об'єднаній компанії буде менше 10%.

Президент України Віктор Янукович і прем'єр Микола Азаров, зазначили, що готові до об'єднання на паритетних засадах, але вивчать і інші пропозиції, строго дотримуючись при цьому національних інтересів країни.

Голова "Газпрому" Олексій Міллер у четвер повідомив, що на зустрічі з міністром палива й енергетики України Юрієм Бойко у Москві вони докладніше обговорили питання, пов'язані з пропозицією Путіна про об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу".

Міллер зазначив, що об'єднання компаній - "абсолютно прагматичне рішення", а ідея обумовлена спільною історією розвитку газової галузі двох країн.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування