БЮТ каже, що влада почала передачу труби Росії

П'ятниця, 14 травня 2010, 12:29

Влада Януковича фактично розпочала передачу української газотранспортної системи Росії.

Про це заявив член фракції БЮТ, міністр енергетики опозиційного уряду Олександр Гудима, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Віце-прем'єр Клюєв підтвердив ці наміри, виступаючи на днях у Верховній Раді щодо угод між Росією і Україною, коли сказав, що якщо буде відповідне рішення парламенту - питання консорціуму чи концесії української ГТС буде розглядатися", - сказав він.

"Буквально на наступний день народний депутат більшості Василь Кисельов вніс законопроект про зміну відомого закону Юлії Тимошенко про трубопровідний транспорт, яким чотири роки тому було заборонено будь-які дії з української ГТС", - додав він.

За словами Олександра Гудими, таким чином Партія регіонів яскраво продемонструвала, що готова віддати Росії все стратегічне, що не є сферою її інтересів.

"Газотранспортна система - це не сфера інтересів олігархів з Партії регіонів. Вона їм не цікава. Це сфера інтересів Росії. Транзит нафти і газу є дуже важливим для Росії", - сказав він.

На думку Олександра Гудими, Україна може зберегти внутрішній ринок енергоносіїв, оскільки там є інтереси групи Фірташа і Льовочкіна, натомість газотранспортна система буде віддана Росії без жодних вагань.

Народний депутат повідомив, що Україна може стратити власну ГТС за двома сценаріями.

"Варіантів здачі ГТС Росії може бути два - це створення спільного газотранспортного консорціуму, де Україна матиме частку 20%, або ж влада організує схему, подібну до тієї, яка була з Чорноморським флотом, і передасть нашу ГТС, скажімо, на 50 років в оренду", - вважає міністр енергетики опозиційного уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування