Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко влаштує тур по Європі

П'ятниця, 14 травня 2010, 17:44

Юлія Тимошенко планує нарощувати свою міжнародну активність.

Найближчим часом вона відвідає Брюссель, а на початку липня - Польщу.

Про це журналістам на прес-конференції повідомив Григорій Немиря.

Як передає ЛІГАБізнесІнформ, Немиря підкреслив, що в ході візиту в Німеччину Тимошенко одержала запрошення президента Європейського Союзу Хермана Ван Ромпея. "Безумовно, ми в найближчій перспективі плануємо здійснити такий візит", - сказав Немиря.

Крім того, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував Тимошенко виступити на зустрічі високого рівня, що відбудеться в Польщі на початку липня й у ході якої буде підведено підсумок десятьом рокам дії Варшавської декларації.

"Це запрошення ухвалено, і Юлія Тимошенко на початку липня візьме участь у цій зустрічі високого рівня", - сказав Немиря. За його словами, планується, що участь у зустрічі візьме і держсекретар США Гіларі Клінтон.

"У планах опозиції - нарощувати свою міжнародну активність. Ми одержали підтвердження вірності нашого курсу в ході спілкування з нашими європейськими партнерами. Нарощування нашої активності буде полягати не тільки в збільшенні візитів за кордон, але й у збільшенні візитів в Україну, у ході яких будуть проводитися зустрічі з представниками опозиції, у першу чергу з Тимошенко", - відзначив депутат.

При цьому він додав, що Тимошенко, як правило, бере участь у самітах Європейської народної партії. Наступний саміт відбудеться в червні поточного року.

Крім цього, опозиція обговорює зі своїми європейськими партнерами питання підготовки слухань у Європарламенті по ситуації в Україні.

"Ми вживаємо заходів, щоб у ході наступної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи пройшли позачергові дебати по ситуації в Україні. Зокрема, у зв'язку з наступом на свободу слова, порушеннями прав опозиції і використанням системи правосуддя в політичних цілях", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...