Суд заборонив проводити акції протесту під приїзд Медведєва

Субота, 15 травня 2010, 16:28
 

В суботу Київський окружний адмінсуд заборонив опозиції проведення акцій протесту 17 травня 2010 рок під час візиту президента Росії Дмитра Медвєдєва.

Про це в суботу повідомляє прес-служба "Свободи".

Таке рішення суд прийняв за позовом КМДА. "Свободі" та партії "За Україну" заборонено проведення масових заходів у Києві 17 травня 2010 року у центральній частині Києва, зокрема, на вул. Банковій, Хрещатику, Майдані Незалежності, Арсенальній площі та Контрактовій площі.

"З метою уникнення будь-яких сутичок між представниками різних політичних поглядів, враховуючи попередній досвід забезпечення охорони громадського порядку під час подібних акцій, а також конфліктів з нарядами міліції, що можуть призвести до різкого загострення ситуації та масового безладу... на час запланованого офіційного візиту в Україну президента Російської федерації Мєдвєдєва 17-18 травня", - мотивував своє рішення суд.

Суд також послався на закон про основи національної безпеки України, зокрема на пункт "своєчасне виявлення, запобігання і нейтралізації реальних та потенційних загроз національним інтересам".

"Свобода" вважає рішення суду необґрунтованим та має намір оскаржити його в Апеляційному суді.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування