Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв поки не образився на Януковича

Неділя, 16 травня 2010, 19:54
Об'єднання Газпрому і Нафтогазу можливе на прагматичній основі.

Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє прес-служба Кремля.

"Всякого роду об'єднання можливі тільки на прагматичній основі. З якою б величезною симпатією ми не ставилися один до одного, як би ми не любили один одного, об'єднуватися можна тільки виходячи з суто прагматичних міркувань", - сказав він.

"Але альянси - вони не тільки можливі, вони в деяких ситуаціях необхідні. Я зараз не буду аналізувати, як можна поєднувати Газпром з Нафтогазом", - зазначив президент РФ.

"По-перше, це справа непродуктивна, тому що (ще раз кажу) переговори на цю тему в повному сенсі ніколи не велися. А, по-друге, це вимагає гранично коректних розрахунків", - сказав Медведєв.

"Нагадаю, що Газпром коштує близько 150 (по самій нижній оцінці) або 200 (за високою оцінкою, відносно високою) мільярдів доларів. Нафтогаз коштує поменше, при всій повазі до нього", - заявив він.

За словами президента РФ, "мова зараз йде не про те, щоб взяти і злити щось воєдино, тому що це буде, може бути, досить складно і для наших українських партнерів, і взагалі для роботи".

"Але якщо говорити про створення якихось спільних проектів, спільних підприємств, де б поєднувалися різні газові і газотранспортні активи не шляхом прямого з'єднання, а шляхом об'єднання, припустимо, окремих ланок, то, мені здається, це цілком можливо, причому на взаємовигідній основі і з урахуванням побажань сторін", - сказав Медведєв.

Відповідаючи на питання, чи не ображений він відмовою президента України Віктора Януковича в об'єднанні Газпрому і Нафтогазу, президент РФ заявив: "Я не ображений відмовою, тому що я це питання з президентом Януковичем ще не обговорював".

"Якісь розмови на цю тему ведуться, на президентському рівні це не обговорювалося...Але я б зараз не відмовлявся ні від чого і нічого не передбачав. Зустрінемося з Віктором Федоровичем, поговоримо", - зазначив Медведєв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування