БЮТівець вважає, що соратники на Київщині пожертвували ним, щоб "відбити кошти"

Понеділок, 17 травня 2010, 11:33
Екс-глава Київської облради, БЮТівець Володимир Майбоженко вважає, що соратники проголосували за його відставку, щоб "відбити кошти", вкладені у вибори.

Про це він сказав журналісту газети "Комерсант-Україна", відповідаючи на запитання, чим керувалися ті представники БЮТ, які голосували за його відставку у п'ятницю.

"Мотивація дуже проста - відбити кошти, вкладені у вибори (2006 року). Одним депутатам запропонували подати списки своїх людей на заміщення вакантних посад заступників голів районних адміністрацій, іншим пообіцяли участь у програмах облдержадміністрації", - сказав Майбоженко.

При цьому він запевнив, що "розмови про те, що від фракції БЮТ відкололися люди Богдана Губського, не відповідають дійсності".

"Коли я подивився список депутатів, які сформували нову більшість, то побачив, що там немає жодного депутата, делегованого в облраду паном Губським. Там є люди, яких привели інші впливові представники БЮТ", - заявив Майбоженко.

На запитання, хто ці впливові люди БЮТ, він сказав: "Список депутатів формували вісім осіб. До прикладу можу назвати одного - Левко Лук'яненко. Людина, яка стала депутатом за його протекцією, перейшла у нову більшість".

"Узагалі, різні люди давали своїх представників, від яких ми не могли відмовитися. Серед них і авторитетні політики, і депутати-бізнесмени", - зазначив Майбоженко.

Судячи з його слів, він не збирається оскаржувати результати голосування за свою відставку.

"Думаю, відіграти назад питання мого звільнення не вдасться. Для цього потрібно буде звертатися до прокуратури, після чого слідчі повинні провести певні дії. А в ході такої перевірки можуть зникнути всі підтверджуючі рішення депутатів документи", - упевнений Майбоженко.

Він також розповів про те, чому в березні написала заяву про відставку з посади глави облради, де 68% депутатів - БЮТівці, але потім відкликав її.

"Після обрання Віктора Януковича президентом голова київської облорганізації Партії регіонів Юрій Бойко поставив завдання отримати повний контроль над областю. У цьому питанні "регіоналам" зіграло на руку те, як у 2006 році був сформований список кандидатів у депутати від БЮТ: кандидатури подавали всі кому не ліньки - парторганізація, впливові люди БЮТ", - сказав Майбоженко.

"Реально кожною групою депутатів керував не глава облради, а ті, хто їх делегував у список. 30 березня я написав заяву про відставку, оскільки зрозумів, що вже не зможу утримати більшість у облраді", - додав він.

Але, за словами Майбоженка, "на зборах депутатів облради від БЮТ, які організувала Юлія Тимошенко, глава депутатської групи "Київщина", що відкололася від фракції, Юрій Павлов заявив, що ніякої такої групи "Київщина" насправді немає і голові облради ніщо не загрожує".

"Після таких слів мені було доручено залишитися. На превеликий жаль, за півтора місяці, що минули з того часу, під моїм керівництвом відбулося переформатування облради. Краще б я раніше пішов сам, ніж тепер мене зняли 2/3 голосів", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News