Регіонал вирішив закрити рота опонентам?

Понеділок, 17 травня 2010, 13:29

Депутат Василь Кисельов, обраний за списком Партії регіонів,  пропонує встановити кримінальну відповідальність за наклеп.

У зв'язку з цим він вніс відповідний проект до Верховної Ради.

Кисельов вказує, що після вилучення з Кримінального Кодексу України статей 125 "Наклеп" та 126 "Образа", в Україні різко збільшилась кількість випадків, коли громадяни України, в тому числі народні депутати, з трибуни Верховної Ради та через ЗМІ поширюють завідомо неправдиві відомості.

Згідно з проектом,  наклеп, тобто поширення завідомо неправдивих вигадок, що ганьблять іншу особу, карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Наклеп у друкованому або іншим способом розмноженому творі, в анонімному листі, а так само вчинений особою, раніше судимою за наклеп,- карається штрафом від п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Наклеп, поєднаний з обвинуваченням у вчиненні злочину проти основ національної безпеки України або іншого тяжкого чи особливо тяжкого злочину, - карається виправними роботами на строк від одного до двох років або обмеженням волі на строк до двох років".

Скасування кримінальної відповідальності за наклеп було однією з умов перебування України в Раді Європи.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News