Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв розповів, як скучив, і порадів дощу. Янукович каже, що дощ до грошей

Понеділок, 17 травня 2010, 15:22
 

Президент РФ Дмитро Медведєв називає довгоочікуваним свій візит в Україну.

Про це заявив сам Медведєв під час зустрічі з президентом Віктором Януковичем у понеділок у Києві. Зустріч проходить у вузькому колі.

"Цей візит довгоочікуваний для нас, і я сподіваюся на конструктивні, дружні переговори", - сказав він.

За словами російського президента, він давно не був у Києві і "скучив" за українською столицею.

Медведєв відзначив, що "початок нових відносин" між Україною і Росією, їхнє поновлення "абсолютно логічно починати з офіційного візиту в столицю України".

Російський президент також висловив сподівання, що у відносинах двох країн зникне той негатив, що накопився в останні роки.

"Я сподіваюся, що цей дощ, що пройшов (у столиці України під час візиту президента РФ пройшов сильний дощ із градом), змив те, що було зроблено в попередній період негативне, і дасть нам добру основу для повноцінних, добросердечних, дружніх відносин між нашими країнами", - додав Медведєв.

У свою чергу Янукович вважає позитивними символами для розвитку відносин з Росією сьогоднішній дощ у Києві. На його думку,така погода є добрим символом, адже, за народними прикметами, якщо дощ іде, то це до грошей.

Медведєв нагадав, що це вже його сьома зустріч з Януковичем.

"Така максимальна інтенсивність свідчить тільки про одне - до цього зустрічей було мало, є  чим займатися, розгрібати ці самі завали і створювати сучасні, прагматичні й у той же час дуже дружні відносини між нашими країнами", - підкреслив глава російської держави.

Медведєв сказав, що в ході його візиту пройдуть і неформальні зустрічі з його колегою. На його думку, від особистих відносин глав держав також багато залежить.

Президент РФ під час зустрічі зробив акцент і на тому, що останнім часом між двома країнами "серйозно" виріс товарообіг.

У свою чергу Янукович, випереджаючи підсумки офіційного візиту свого колеги в Україну, відзначив, що за невеликий період вдалося знайти взаємоприйняті рішення, що відповідають інтересам двох країн і настроям народів України і Росії.

"Ми змогли за цей короткий період часу знайти взаємоприйняті рішення, що не просто відповідають інтересам наших країн, але відповідають настроям українського і російського народів", - заявив Янукович.

Останній раз Медведєв був в Україні як главу админстрации президента РФ восени 2004 року.

Інтерфакс

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування