Медведєв і Янукович хочуть тиші на Дністрі

Понеділок, 17 травня 2010, 23:46

Росія і Україна вважають за необхідне вирішити придністровську проблему виключно мирними засобами.

Про це сказано в спільній заяві президентів двох країн, повідомляє прес-служба Кремля.

"Країни, що виступають, як посередники і країни-гаранти справедливого і всеосяжного врегулювання придністровської проблеми, вважають невід'ємними складовими врегулювання зміцнення довіри між Молдовою і Придністров'ям", - говориться в документі.

"При цьому вони виходять з необхідності розв'язання придністровської проблеми виключно мирними політичними засобами", - зазначено в заяві.

Країни продовжать узгоджені зусилля з відновлення взаєморозуміння між Молдовою і Придністров'ям і закликають їх утримуватися від односторонніх дій, здатних ускладнити ситуацію в регіоні і перспективи врегулювання.

"РФ і Україна підкреслюють важливу стабілізуючу роль нинішньої миротворчої операції в регіоні і виступають за конструктивну взаємодію усіх її компонентів", - цитує заяву прес-служба.

Як відомо, у Московській заяві від 18 березня 2009 року сторони висловилися за трансформацію нинішньої операції в мирогарантуючу під егідою ОБСЄ в контексті придністровського врегулювання.

Країни "підтверджують принципову готовність взяти в цьому активну участь".

Відзначається, що РФ і Україна мають намір у контакті з міжнародними партнерами
сприяти створенню належних умов для відновлення роботи "Постійної наради з політичних питань в рамках переговорного процесу з придністровського врегулювання".

"Країни-гаранти переконані, що тісна співпраця та координація зусиль всіх учасників переговорного процесу у форматі "5+2" здатні прискорити досягнення всеосяжного й стійкого політичного врегулювання на Дністрі", - сказано в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування